Dağıtım merkezinizde değişen boyutlarda çok sayıda farklı araç ve bu araçların hepsinin aynı yükleme alanına ihtiyaç duyduğu durumlar olabilir. Soğutmalı kamyonlar gibi özel nakliye araçları tepedeki soğutma birimleri sebebiyle daha yüksek olacaktır ve aynı zamanda mal teslim almak için sizin belirlediğiniz araçların farklı boyutlarda olması mümkündür. Genel kural yüklü aracın ortalama en alçak ve en yüksek zemin yüksekliğinin tespit edilmesidir.

Lip Yuvası

En yaygın platform yüksekliği 1250 mm olup, bu yükseklik ortalama bir depo veya kamyon parkı için uygundur. Hidrolik arka kapaklı kamyonlar rampa altında “lip yuvası” olarak bilinen bir alana ihtiyaç duyar. Arka kapak rampanın sınırsız şekilde kullanılmasına imkan vermek için rampanın altından lip yuvasına doğru kayar. Lip yuvaları, açıklık içerisine kir ve molozların gelmesini önleyen bir PVC kapak ile korunmaktadır. PVC kapak kamyon ters döndüğü anda bükülür.

Mesafe

Park halindeki kamyonlar arasındaki mesafenin aracının kapılarının açılmasına ve kapanmasına yetecek büyüklükte olması gerekmektedir.

Standart yükleme alanları en az 3700 mm olmalıdır ancak kapıları açık geniş kamyonları ağırlamak için bunun 4000 mm’ye çıkabilmesi gerekmektedir (soğutmalı ve donduruculu kamyonlar hariç).Kamyon ile yükleme çukuru arasında tavsiye edilen mesafe 1500 mm’dir.

Kapalı Yükleme ve Boşaltma Alanı

Burada treyler yükleme ve boşaltma esnasında bir binanın veya körüklü alanın içerisine park eder ancak maliyetler yüksektir ve sınırlı alan vardır. Ayrıca havalandırma sistemi de gerekmektedir. Bununla birlikte ürünler ve personel için iyi bir koruma sağlamaktadır.

Düz Yükleme ve Boşaltma Alanı

Bu durumda araç binanın arka duvarına geri geri yanaşır. Yükleme körüğü kullanımı araç ile bina arasında yalıtım sağlar.

En yaygın kurulum budur ve depo kapıları rampanın üzerine kapanır.

Harici Monte Edilen Rampa

Kapı özel yapım durumda monte edilmektedir ve rampa, ön tarafı boyunca kapının yalıtılmasına izin vermek için daha da arkaya konumlandırılır. Lip yuvasına serbest erişimin gerekli olması halinde kapı ara zemin üzerine kapatılabilir.

Bu işlem rampa ile kamyon arasında daha büyük bir mesafe yaratacağı için uzun tip lipli teleskopik rampa bulunması gerekmektedir. Bu sürekli değişken, uzayabilen lip bina, kapı ve beton konstrüksiyon arasında bir köprü sağlar.

Yükleme odasının montajı ile birlikte rampa binanın ön tarafına monte edilmekte olup, bu işlem optimum yalıtım sağlamaktadır. Yükleme odasının çerçeve konstrüksiyonu beton, çelik veya her ikisinden oluşabilir.

Testere Dişli Yükleme Konfigürasyonu

Manevra alanının sınırlı olduğu yerlerde testere dişli konfigürasyon en iyi çözüm olabilir. Mevcut manevra alanı optimize edilmektedir. Yaklaşma yolları araçların yükleme açısıyla aynı doğrultuda çıkış yapabileceği şekilde tasarlanmalıdır.

Araçlar zaten çıkış yönünde hizalanmış olduklarından daha az manevra alanına ihtiyaç duyar. Bu testere dişli konfigürasyon için ekstra bina alanı gerekmektedir ve rampalar arasındaki kullanılabilir alan sınırlıdır.

Stertil Yükleme ve Kapı Çözümleri



Stertil Yukleme Alanı ekipmanları ve kapı ürünleri yüksek kalite
yükleme alanı çözümü sunar. Farklı model ve seçenekleri ile farklı sektörler için en iyi çözüm önerisini sağlarız. Stertil ürünleri ile yüksek güvenlikli, uzun ömürlü, etkin yükleme alanları tasarlarız.

İnşaat ve Taahhüt



Onmet Construction gerçek ve tüzel kişiler adına inşaat öncesi proje tasarım safhalarından başlayarak tüm inşaat yapım faaliyetlerini üstlenerek, ekonomik, fonksiyonel ve verimli yapılar oluşturmak için hizmet verir. Üretim Planlaması ve etkin kaynak kullanımı ile işin hedeflenen süre ve maliyette sağlıklı olarak bitirilmesi için, kalite güvencesi, iş güvenliği ve işçi sağlığı ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak anahtar teslim projeler yönetir.

Onmet Construction,  30 yıllık tecrübesi ile aşağıdaki alanlarda hizmet vermektedir.
Endüstriyel Tesisler, Fabrika Binaları, Depolar, Lojistik Merkezleri
Yükleme Alanları
Ticari Yapılar, Ofisler ve Alışveriş Merkezleri
Sağlık Tesisleri, Hastaneler, Klinikler

Binalar, Villalar, Çok Katlı Konutlar

Renovasyon, Restorasyon ve Güçlendirme Projeleri

Yükleme Alanı Nasıl Tasarlanır?



Yükleme alanı tasarımı lojistik zincirinin ön önemli safhasıdır. Etkin ve güvenli bir yükleme alanı tasarlarken birçok değişken göz önünde bulundurulmalıdır. Bu kılavuz başlangıçtan bitişe tüm süreç boyunca size yardımcı olacak ve yükleme alanı konstrüksiyonunuzu tasarlamanız ve oluşturmanız için sizlere faydalı ipuçları sağlayacaktır. Yükleme alanı inşaatınızın projelendirilmesi için uzman mühendislerimiz yardımcı olacaktır.