YÜKLEME ALANI TASARIMI2

EMNİYET STANDARTLARI

 

Üreticinin her rampayla ilgili olarak stres kalibrasyonları, silindir flambaj katsayıları ve uygulanan emniyet özelliklerinin açıklaması gibi noktaları içeren tam bir teknik dokümantasyona sahip olması gerekmektedir. Üretici bir rampayı piyasaya sunmadan önce prototipinin nitelikli teknik mühendisler tarafından EN 1398 Emniyet Standardı ve Birleşik Krallıkta BS EN 1398:2009 standardına uygun olarak test edilmesi gerekmekte olup, Stertil Yükleme-Boşaltma Ekipmanları bu standartlarda test edilmişledir.

ÇUKUR KONSTRÜKSİYONLARI

Yükleme rampasını yükleme alanına monte etmek için bir konstrüksiyon boşluğu gerecektir ve buna”Çukur” denilmektedir.

Genel olarak iki farklı tipte pit bulunmaktadır:

  • Altı kapalı tip yer hazırlandığında rampa çukur zemini üzerine oturtulur.
  • Altı açık tip rampa hazırlığında araçların kendi liftleri için uygun boşluk bırakılır.

YÜKLEME ÇUKURU

Alan ile araç zemini arasındaki yükseklik farkını azaltmak için iki seçenek bulunmaktadır:

  • Yükleme zemin seviyesini araç taban seviyesine yükseltme
  • Basık sürüş yolu yaklaşma sağlama

YÜKLEME VE BOŞALTMA PLATFORMU

Dağıtım merkezinizde değişen boyutlarda çok sayıda farklı araç ve bu araçların hepsinin aynı yükleme alanına ihtiyaç duyduğu durumlar olabilir. Soğutmalı kamyonlar gibi özel nakliye araçları tepedeki soğutma birimleri sebebiyle daha yüksek olacaktır ve aynı zamanda mal teslim almak için sizin belirlediğiniz araçların farklı boyutlarda olması mümkündür. Genel kural yüklü aracın ortalama en alçak ve en yüksek zemin yüksekliğinin tespit edilmesidir. Ayrıca farklı tipteki araçların sıklığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Planlarınızı 80:20 kuralına göre yapın.

SAHA

Saha tıkanıklıklarını engellemek için yükleme alanınızı tasarlayın. Etkin şekilde tasarlanmış yol yerleşimleri araçların minimum manevra yaparak ve sıkışıklık ortadan kaldırılarak hızlı ve emniyetli şekilde seyahat etmesini mümkün kılar. Trafiğin akış yönü üzerinde katı kontrol dahil olmak üzere etkin trafik yönetimi aynı zamanda emniyetli ve problemsiz araç yönetime ve taşıma sürecinin hızlandırılmasına büyük katkı sağlar.

YÜKLEME ALANI SAYISI

Gerekli yükleme alanı sayısı tespit edilirken hem mevcut hem de gelecekteki ek alan gereksinimlerinizi etkileyebilecek çok sayıda faktörü göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Stertil Yükleme ve Kapı Çözümleri



Stertil Yukleme Alanı ekipmanları ve kapı ürünleri yüksek kalite
yükleme alanı çözümü sunar. Farklı model ve seçenekleri ile farklı sektörler için en iyi çözüm önerisini sağlarız. Stertil ürünleri ile yüksek güvenlikli, uzun ömürlü, etkin yükleme alanları tasarlarız.

İnşaat ve Taahhüt



Onmet Construction gerçek ve tüzel kişiler adına inşaat öncesi proje tasarım safhalarından başlayarak tüm inşaat yapım faaliyetlerini üstlenerek, ekonomik, fonksiyonel ve verimli yapılar oluşturmak için hizmet verir. Üretim Planlaması ve etkin kaynak kullanımı ile işin hedeflenen süre ve maliyette sağlıklı olarak bitirilmesi için, kalite güvencesi, iş güvenliği ve işçi sağlığı ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak anahtar teslim projeler yönetir.

Onmet Construction,  30 yıllık tecrübesi ile aşağıdaki alanlarda hizmet vermektedir.
Endüstriyel Tesisler, Fabrika Binaları, Depolar, Lojistik Merkezleri
Yükleme Alanları
Ticari Yapılar, Ofisler ve Alışveriş Merkezleri
Sağlık Tesisleri, Hastaneler, Klinikler

Binalar, Villalar, Çok Katlı Konutlar

Renovasyon, Restorasyon ve Güçlendirme Projeleri

Yükleme Alanı Nasıl Tasarlanır?



Yükleme alanı tasarımı lojistik zincirinin ön önemli safhasıdır. Etkin ve güvenli bir yükleme alanı tasarlarken birçok değişken göz önünde bulundurulmalıdır. Bu kılavuz başlangıçtan bitişe tüm süreç boyunca size yardımcı olacak ve yükleme alanı konstrüksiyonunuzu tasarlamanız ve oluşturmanız için sizlere faydalı ipuçları sağlayacaktır. Yükleme alanı inşaatınızın projelendirilmesi için uzman mühendislerimiz yardımcı olacaktır.